13:00

IFK Kungälv

Referat: SK Höjden - IFK Kungälv

Så var det då dags att möta IFK Kungälv igen efter en par säsongs upphåll.

Vi anade redan innan matchen att det skulle bli lite grinigt, för det blir det alltiud av någon anledning mot detta lag.

VI startar matchen ganska bra och driver upp i några anfall, får någon hörna, men utan resultat.

Kungälv försvarar sig i vanlig ordning väldigt väl och arbetar sig in i matchen. Spelet känns jämnt men Kungälvs chanser aningen vassare. Efter 10 minuter trycker de in en hörna.

Strax efter blir det lite gruff och sämre stämning. Både lagen spelar ovårdat med klubborna och har svårt att komma ända fram.

Efter 30 minuter får Kungälv en hörna till och trycker på något sätt in andrareturen efter en bra räddning från Arvin.

Herman jobbar sig till en straff fem minuter senare men tyvärr leder den inte till mål. Vi jagar en reducering halvleken ut men når inte ända fram.

Andra halvlek har vi lite bättre fart, men inte tillräckligt för att vi ska äga spelet.

Mats jobbar sig till en straff som leder till mål där Vilhelm påpassligt trycker in returen. Någon minut senare får Kungälv straff men lägger den utanför. Vi jagar på bra, men i 67:e minuten får de in 3-1 via ett tursamt skott utifrån.

Mot slutet av matchen tycker jag vi leder spelet och har mer ork än motståndarna men vi har svårt att komma hela vägen, så matchen slutar med ett frustrerande 1-3.

Inför nästa match ska vi ladda med ordentlig träning på att ta oss runt ett kompakt försvar.